In perioada dintre cele două Razboaie Mondiale, Bucurestiul a primit denumirea de „Micul Paris”, datorita arhitecturii elegante si a sofisticarii de care dadea dovada elita societatii. Turisti din toate colturile lumii vin aici pentru a se bucura de arhitectura incarcata de istorie, care a cunoscut o renastere in ultimii ani. Cu mai multe muzee, teatre, opera, sali de concerte, galerii de arta si frumoase biblioteci, Bucurestiul reflecta un amestec interesant de arhitectura medievala, neoclasica si art noveau, influentata de vechea aristocratie romaneasca educata in Franta.

 

 

Ateneul Roman

 

Daca aveti ocazia sa luati parte la o prestatie artistica in cadrul Ateneului, nu o ratati! Cu o arhitectura deosebita, Ateneul Roman este unul dintre bijuteriile arhitecturale ale Bucurestiului.

Adresă: Str. Franklin, Nr. 1-3.

Timp estimat:  8’/  2’/ 3’

 

 

Calea Victoriei

De departe este una dintre cele mai populare zone ale orasului pentru numeroase buticuri. Daca va doriti sa aflati ultimele tendinte propuse de designeri faimosi, acesta este cel mai potrivit loc.

Timp estimat:  11’/  14’/ 18

 

 

 

Centrul vechi

In mod sigur, primul popas din capitala Romaniei trebuie sa fie in Centrul vechi. Aici veti gasi unele dintre cele mai vechi cladiri din Bucuresti, dar si numeroase strazi pe care sunt amplasate sute de baruri si cluburi. Aceasta mica parte a oraşului este cu siguranta cea mai vibranta oprire si nu trebuie ratata.

Adresa: Sos. Lipscani | Timp estimat:  6’/  11’/ 14’

 

 

Muzeul Național de Artă

Muzeul National de Arta al Romaniei este situat in Palatul Regal din Piata Revolutiei din centrul Bucurestiului. Cuprinde colectii de arta romaneasca medievala si moderna, precum si colectia internationala a familiei regale a Romaniei.

Adresa: Calea Victoriei, Nr. 49-53 | Timp estimat: 7’/  6’

 

 

Gradina Cişmigiu

Este una dintre cele mai vechi zone verzi din Bucuresti si, totodata, un loc ideal pentru plimbarile in aer liber. Este considerata o oaza de pace si liniste in mijlocul unui oras aflat mereu in miscare.

Adresă: Bvd. Regina Elisabeta

Timp estimat: 5’/  14’

 

 

Sala Palatului

A fost construita in anul 1960, iar in perioada comunista, a gazduit numeroase congrese si intruniri. Astazi, Sala Palatului este locul de desfasurare a numeroase concerte si evenimente de amploare.

Adresa: Str. Ion Campineanu, Nr.28

Timp estimat: 4’/  8’

 

 

Piata Universitatii

In ultimii 15 ani, Piata Universitatii s-a dovedit a fi unul dintre cele mai importante locuri de intâlnire a romanilor, atat in momentele de cumpana, cat si in cele de sarbatoare. Aici au iesit in strada cetatenii în timpul revoluţiei din 1989 si a tristului eveniment din iunie 1990 si tot aici continuă să se adune pentru a sarbatori rezultatele importante din domeniul fotbalului, spre exemplu.

Timp estimat: 6’/  8’/  12’

 

Descarcati Lista Completa (.pdf)